1- Asırı acı, baharatlı, eksi, yaglı, tuzlu, çok sıcak ya da soguk besinler yenmemelidir.
2- Yıkanmamıs, temizlenmemis, bayat ve çürük gıdalar yenmemelidir.
3- Alkol sigara ve uyusturucu kullanılmamalıdır.
4- Yemek sırasında ve yemekten sonra gerektiginden fazla su içilmemelidir.
5- Yiyecekler iyice çignenmelidir.
6- Yemekten sindirim sistemini yoracak kadar çok yemek yemeden kalkılmalıdır.
7- Lifli besinler (kabak) yenilmelidir.
8- Yeterli, düzenli ve dengeli beslenilmelidir.
9- Stresten kaçınılmalıdır.
10- Bagırsakların çalısması için spor yapılmalıdır.
11- Yemekten sonra vücut dinlendirilmelidir (1 saat).
12- Disler temiz tutulmalı ve fırçalanmalıdır.
13- Yemeklerden önce ve sonra eller yıkanmalıdır.
14- Rahatsızlıklarda doktora gidilmelidir.
Yeterli ve Dengeli Beslenme :
Vücudun günlük enerji ihtiyacının karsılanabilmesi, büyüme ve gelismenin saglıklı
olabilmesi için gerekli olan karbonhidrat, protein, yag, vitamin, mineral ve su gibi besin
içeriklerinin dengeli ve yeterli sekilde vücuda alınmasına dengeli beslenme denir.